ППМ програм

педагошко-психолошког-методичког

образовања наставника

прочитај више

еПеф Студент

веб апликација за пријаву испита

еПЕФ

Студентски дом

у Студентском дому обезбеђен је смештај за 140 студената

прочитај више

Историја и традиција

Факултет баштини традицију учитељске школе "НОРМА" од 1778. године

прочитај више

ПЕФ@такмичењадешавањатрибинепредавањаобукепосете

Погледај све

КОНКУРСИ

Погледај све

ОНЛАЈН ПРИЈАВА ИСПИТА

За онлајн пријаву испита студената који су уписани 2006. године и касније потребно је на мејл студентске службе (stsluzba.pef@uns.ac.rs) послати следеће податке:

  • Име (име оца/старатеља) презиме,
  • Број телефона,
  • Држава и место пребивалишта,
  • Адреса становања,
  • Држава и место рођења,
  • ЈМБГ,
  • Број досијеа (бр. индекса),
  • Позив на број (који се користи приликом уплате). ПРИМЕР

На мејл са ког су послати тражени подаци студент ће добити корисничке параметре за апликацију ePef Studenti преко које се обавља електронска пријава испита.

За онлајн пријаву студенти који плаћају испит уплату морају извршити дан пре пријаве испита (до 13.30), како би уплата прошла кроз систем.

Студенти који су уписани 2005. године и раније испите пријављују лично или поштом.

Image

СТУДИРАЊЕ УЗ РАД

Студент уз рад има сва права и обавезе у току студија као и остали студенти, осим остваривања предиспитних обавеза које се односе на присуствовање настави – дакле, ови студенти нису у обавези да присуствују настави (путем консултација и мејла се договарају са наставницима о литератури за испит, предисипитним активностима и испуњавању обавеза, као што су семинарски радови и др.).

РАСПОРЕДИ

Image
Image
Image

СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ

О актуелном тренутку, обележеном Христољубљем, а посвећеном Крстовдану, Богојављању и Светом Јовану Крститељу, између осталог, сведочи и континуитет њиховог уважавања у васпитању деце.

„Најважнији уплив на васпитање млађаног нараштаја има Црква.“ (Школски лист, 18. децембар 1858) Њена улога се, са нарочитом бригом и поносом истицала у расаднику Српског учитељства и модерне просветне мисли Срба – у Препарандији у Сомбору.

Image

ПРОЈЕКТИ И КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Основа будућег развоја Факултета лежи на научно-истраживачком раду и из тог разлога је Факултет донео стратегијски план научно-истраживачког рада, који усмерава развој у правцу истраживања нових концепата, методологија и програма образовања кадрова просветне струке. Нагласак треба да буде на прихваћеној матичности Факултета, а то се пре свега односи на методике наставе, што резултира планирањем тимског рада у научној области. Ангажовањем млађег научног кадра Факултета обезбеђује се увођење асистената у научно-истраживачки рад и планира сарадња на научном плану, са научним институцијама из земље и иностранства.

Зашто студенти воле Педагошки факултет

Хиљаде студената воле и верују у свој Педагошки Факултет

Зашто уписатиПедагошки факултет у Сомбору

Зато што

Зато што

су у овој школи учили и предавали многи славни ђаци и наставници који су у културној и просветној историји нашег народа оставили дубок траг

Зато што

Зато што

је Сомбор леп град, дуге историје и културне традиције, очуване класичне архитектуре, зеленила, мирних и пријатних људи, град ђака и студената

Зато што

Зато што

овај Факултет ради по узору на европски систем универзитетског образовања

Зато што

Зато што

након завршеног Педагошког факултета овде могу да буду настављене мастер и докторске студије

Зато што

Зато што

постајем студент сомборског Педагошког факултета – школе која се већ 240 година у континуитету бави образовањем учитеља и васпитача

Зато што

Зато што

се у склопу Педагошког факултета организују ме­ђу­народне научно-стручне конференције, а Факултет уче­ствује у више међународних образовних пројеката

Зато што

Зато што

овај Факултет има развијену међународну сарад­њу и размену студената са факултетима и студентима из Швајцарске, Норвешке, Мађарске, Румуније, Хрватске и Македоније

Зато што

Зато што

ћу након завршених студија, са дипломом Педагошког факултета у Сомбору, имати извеснију перспективу запослења, висок ниво стеченог знања и драгоцено животно искуство.

Запрати нас на друштвеним мрежама

Image
Image
Image
Image
Image