ППМ програм

педагошко-психолошког-методичког

образовања наставника

прочитај више

еПеф Студент

веб апликација за пријаву испита

еПЕФ

Студентски дом

у Студентском дому обезбеђен је смештај за 140 студената

прочитај више

Историја и традиција

Факултет баштини традицију учитељске школе "НОРМА" од 1778. године

прочитај више

ПОСЕТА СТУДЕНТА ПРОРЕКТОРА

Декана Педагошког факултета у Сомбору данас је посетио Дамјан Вакањац, студент проректор Универзитета у Новом Саду, с тим у вези преносимо саопштење декана.

 

Саопштење декана Педагошког факултета у Сомбору

 

Посета студената других високошколских институција, нашем Факултету представља драгоцено искуство јер на тај начин подржавамо и подстичемо размену идеја и ставова међу колегама.

Педагошки факултет у Сомбору чува најдужу традицију образовања учитеља. Готово два и по века, наши оснивачи и претече се труде да образују и васпитају просветног радника у духу највиших вредности човекољубља, толеранције и неговања разумевања. Мислим да ову мисију негује и данашњи колектив факултета који, с обзиром на интердисциплинарни карактер образовања наших студената, представља универзитет у малом.

Ова вишеструкост указује и на широку разуђеност ставова и мишљења међу нама. Кроз дијалог ових различитости трудимо се да оне постану највеће богатство нашег рада. На тај начин желимо да спречимо да критичко мишљење, као и реакција на њега постану острашћено инсистирање и осуда саговорника.

То представља чување академских слобода и одговорности које оне са собом носе.

Лично се трудим да поштујем идентитет сваког уз неговање сопственог идентитета који почива на прожимању националне посебности и космополитизма.

У овом духу сагледавамо и актуелну ситуацију на нашем Универзитету. Подржавамо идеју слободе мисли и апелујемо на одговорност професије.

Проф. др Саша Марковић

c56bbea1 f695 4af7 9522 dc144aceefe5