ППМ програм

педагошко-психолошког-методичког

образовања наставника

прочитај више

еПеф Студент

веб апликација за пријаву испита

еПЕФ

Студентски дом

у Студентском дому обезбеђен је смештај за 140 студената

прочитај више

Историја и традиција

Факултет баштини традицију учитељске школе "НОРМА" од 1778. године

прочитај више

Наградa за изузетан допринос популарисању књижевности за децу

Проф. др Снежана Шаранчић Чутура добила је Награду за изузетан допринос популарисању књижевности за децу коју додељују Змајеве дечје игре у Новом Саду.
Змајеве дечје игре - међународни центар књижевности за децу, основан je крајем 1950-их година и од тада се континуирано посвећује култури детињства. Реч је о институцији која различитим научним, издавачким и уметничким програмима, између осталог и у оквиру јунског фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу (најстаријег у Европи), окупља песнике, писце, књижевне теоретичаре и критичаре, ликовне уметнике, глумце, редитеље, музичаре, све заљубљенике у детињство. О њиховој богатој делатности можете сазнати више на њиховом сајту.
Признање које је проф. др Снежана Шаранчић Чутура добила додељује се од 1970. године, а у протеклих неколико деценија награду су добијали појединци (професори, књижевни теоретичари, преводиоци), али и дечје библиотеке, позоришта, часописи за децу...
Књижевношћу за децу проф. др Снежана Шаранчић Чутура бави се дуже од две деценије. О томе сведочи и њен наставни рад на Педагошком факултету у Сомбору и њен научни рад, десетине текстова у периодици и зборницама, објављене књиге ,,Нови живот старе приче", 2006; ,,Бранко Ћопић - дијалог с традицијом", 2013; ,,Фолклорно у простору наивног", 2017; неколико приређених књига, учешће у раду неколико жирија, уреднички рад везан за ,,Детињство", једини научни часопис о књижевности за децу који излази у Србији од 1975. године.

F852BD58 B029 4CDA 9D67 C18231FD45C1