Наградa за изузетан допринос популарисању књижевности за децу

Проф. др Снежана Шаранчић Чутура добила је Награду за изузетан допринос популарисању књижевности за децу коју додељују Змајеве дечје игре у Новом Саду.
Змајеве дечје игре - међународни центар књижевности за децу, основан je крајем 1950-их година и од тада се континуирано посвећује култури детињства. Реч је о институцији која различитим научним, издавачким и уметничким програмима, између осталог и у оквиру јунског фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу (најстаријег у Европи), окупља песнике, писце, књижевне теоретичаре и критичаре, ликовне уметнике, глумце, редитеље, музичаре, све заљубљенике у детињство. О њиховој богатој делатности можете сазнати више на њиховом сајту.
Признање које је проф. др Снежана Шаранчић Чутура добила додељује се од 1970. године, а у протеклих неколико деценија награду су добијали појединци (професори, књижевни теоретичари, преводиоци), али и дечје библиотеке, позоришта, часописи за децу...
Књижевношћу за децу проф. др Снежана Шаранчић Чутура бави се дуже од две деценије. О томе сведочи и њен наставни рад на Педагошком факултету у Сомбору и њен научни рад, десетине текстова у периодици и зборницама, објављене књиге ,,Нови живот старе приче", 2006; ,,Бранко Ћопић - дијалог с традицијом", 2013; ,,Фолклорно у простору наивног", 2017; неколико приређених књига, учешће у раду неколико жирија, уреднички рад везан за ,,Детињство", једини научни часопис о књижевности за децу који излази у Србији од 1975. године.

F852BD58 B029 4CDA 9D67 C18231FD45C1

 

Ценовник и календар рада