У петак, 15. јануара 2021. године, у 12. часова, у Архиву Војводине је организовано представљање монографије: „Од присаједињења до прекрајања, Војводина у Краљевини СХС/Југославији 1918-1941. године“, аутора проф. др Саше Марковића.

О монографији су говорили, др Предраг Вајагић, научни сарадник и један од рецензената, проф. др Михаел Антоловић и домаћин др Небојша Кузмановић, директор Архива, као и аутор.

https://www.facebook.com/arhivvojvodine/videos/1063142854185644

Хор Педагошког факултета у Сомбору под диригентском палицом проф. др Биљане Јеремић освојио је Златну медаљу (100 бодова) у категорији Вокално-инструменталних ансамбла на првом Међународном фестивалу хорова „Мелодианум“ који се одржао онлајн од 11. до 13. децембра у Кикинди. Хор су припремале проф. др Биљана Јеремић и сарадница у настави Миона Илић.    

У оквиру Фестивала учешће је узело 42 хора из седам земаља: Србије, Хрватске, Македоније, Бугарске, Израела, Босне и Херцеговине и Црне Горе, а такмичили су се у 12 различитих категорија.

У оквиру пројекта „Унапређење здравствено-васпитних и психолошких компетенција будућих учитеља и васпитача у контексту потенцијалних епидемијских ризика“ (142-451-3069/2020), који спада у пројекте од посебног интереса за одрживи развој у АП Војводини, Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност (АП Војводина, Република Србија), 1. и 2. децембра одржане су радионице са студентима Педагошког факултета у Сомбору.

Студенти Педагошког факултета у Сомбору, чланови Катедре за природне науке и менаџмент у образовању и Катедреза друштвене науке и ове године учествују на Фестивалу науке „Физи Бизи“,  организованог од стране Центра за развој образовања „Планета“ из Сомбора.

У четвртак, 5. новембра 2020. године, проф. др Тања Станковић-Јанковић и проф. др Славиша Јењић са Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци одржали су предавања за студенте Педагошког факултета у Сомбору. Предавања су реализована у склопу академске размене која је предвиђена Споразумом о сарадњи између Универзитета у Новом Саду и Универзитета у Бањој Луци.

Деца припремно предшколске групе вртића Венчић, ПУ „Вера Гуцуња“ у Сомбору,са васпитачицом Данијелом Попић су у среду, 04. новембра 2020. године, поново посетила Педагошки факултет у Сомбору. У организацији Педагошко-едукативног развојног центра (ПЕРЦЕ) и Катедре за природне науке и менаџмент у образовању овај пут одржана je радионица на којој су предшколци имали прилику да истражују специфичности грађе човековог тела.

У уторак, 3. новембра 2020. године, у Спомен соби Норме и Препарандије одржан је научни семинар за наставно особље под називом "Организација, реализација и развој студијских програма докторских студија на Педагошком факултету у Сомбору".

У понедељак, 02. новембра 2020. године, припремно предшколска група вртића Венчић, ПУ „Вера Гуцуња“ у Сомбору, са васпитачицом Данијелом Попић посетила је Педагошки факултет у Сомбору. У организацији Педагошко-едукативног развојног центра (ПЕРЦЕ) и Катедре за природне науке и менаџмент у образовању Педагошког факултета у Сомбору, одржана је радионица у оквиру које су предшколци истраживали континенте и угрожене животињске врсте које живе на различитим континентима. Проф. др Гордана Козодеровић и асистенткиња Оља Маричић су на занимљив и интерактиван начин увеле децу у ову проблематику, тако што су им представиле угрожене врсте животиња у свету и разлоге зашто је до тога дошло. Такође, упознале су их са ретким и угроженим животињским врстама које живе на нашим просторима. Деца су пуна утисака, уз слаткише напустила Факултет, са обећањем да ће нам поново доћи.

На XIX хорском фестивалу „Мајске музичке свечаности“, који се одржао од 16. до 18. октобра 2020. године у Бијељини (Република Српска, Босна и Херцеговина),Хор Педагошког факултета у Сомбору под диригентском палицом проф. др Биљане Јеремић освојио је златну плакету (100 бодова) у категорији Ф.Хор су припремале проф. др Биљана Јеремић и сарадница у настави Миона Илић.Стручност професорке др Биљане Јеремић, њена дугогодишња диригентска пракса и посвећеност Мионе Илић и чланова хора допринеле су да будући учитељи и васпитачи досегну изванредне извођачке висине, што је потврђено и овом наградом.

У уторак, 13. октобра 2020. године, у Спомен соби Норме и Препарандије одржан је научни семинар за наставно особље под називом „Дигитализација наставног и научног процеса у условима пандемије“.

Предавачи су настојали да сагледају утицај пандемије са социолошких, филозофских, здравствених, организационих и педагошких аспеката на наставни и научни процес, укажу на нове дидактичке методе које се примењују у мултимедијалној настави, и упознају присутне са платформама које се користе у on line настави.

У четвртак, 1. октобра 2020. године, у aмфитеатру „Исидора Секулић“ Педагошког факултета у Сомбору уприличен је пријем 209. генерације студената основних академских студија. На сва четири смера укупно је уписано 90 студената, и то: 42 учитеља, 27 васпитача, 12 библиотекара-информатичара и 9 дизајнера медија у образовању.

У суботу, 19. септембра 2020. године, на Педагошком факултету у Сомбору одржана је Научна конференција са међународним учешћем, под називом „Толеранција, демократија и образовање – могућности и перспективе у 21. веку“. Циљ конференције је био да се укаже на главне изазове са којима се савремена друштва суочавају у очувању вредности толеранције и демократије, и да се анализира улога образовања у измењеним друштвеним и идејним условима. Учесници конференције су се бавили следећим питањима: идеје толеранције и демократије у историјској перспективи, толеранција у теорији и пракси, могућности образовања у успостављању толерантног и демократског друштва, те савремени изазови идејама толеранције и демократије. Организатори ове конференције и уједно водитељи тематских секција били су декан Педагошког факултета проф. др Жељко Вучковић, проф. др Михаел Антоловић и проф. др Слободан Саџаков.

Разговор у студију Радио-телевизије Војводине  о значају просветитељства, традиције и модерног у савременом наставно-научном и образовном раду Педагошког факултета у Сомбору, најстарије високошколске институције у Срба. 

https://media.rtv.rs/rom/rromologija/58668