Девети по реду Фестивал науке „Физи Бизи Фест“ одржан је 23. новембра у организацији Центра за развој образовања „Планета“ и Фондације Гимназије „Вељко Петровић“, под покровитељством Града Сомбора и Центра за промоцију науке. Фестивал науке је окупио основце и средњошколце који су имали прилику да на научно-популаран начин доживе науку,друже се и уче уз предавања, експерименте и радионице.

У среду, 27. новембра, у организацији Педагошко-едукативног развојног центра (ПЕРЦЕ), у амфитеатру Педагошког факултета одржанаје трибина под називом "Дете са аутизмом у васпитно-образовној установи и ван ње". На ову тему су говориле др Отилиа Велишек Брашко, професор струковних студија за педагошке науке, Марија Беслаћ, родитељ и представник Удржења за подршку особама са аутизмом “Маслачак” из Сомбора и Марија Цвијетић, асистент за дефектолошке науке.Трибина је изазвала велико интересовање професора и студената, васпитача, учитеља и родитеља деце са аутизмом.

У среду, 20. новембра, проф. др Гордана Николић одржала је предавање под називом „Универзални дизајн и деца са тешкоћама у развоју“ у оквиру серијала трибина „Каирос“. Проф. др Слободан Саџаков, организатор и модератор ових јавних предавања, навео је да је овим предавањем започета трећа сезона, односно трећа година ових серијала трибина.

У уторак, 12. новембра, у амфитеатру је уприличена свечана додела индекса студентима који су у академској 2019/20. години уписали мастер и докторске студије. Студенте је поздравила продекан за наставу проф. др Миа Марић, и упознала их са начином студирања по Болоњском процесу. Професорка Марић им је упутила савет да стекну професионална знања, искуства и вештине, и пожелела много успеха током студирања.

У уторак, 29. октобра, у просторији читаонице почео је са радом Студентски клуб, који је свечано отворио декан проф. др Жељко Вучковић. Он је том приликом рекао да ће се у просторији читаонице, у којој студенти могу да уче од 8 до 16 часова, организовати дружења, која ће пре свега бити занимљива. Проф. др Слободан Саџаков, иницијатор покретања Студентског клуба, навео је да ће то бити место за неформално дружење студената и професора, као и место за креативан рад. У музичком делу програма, осим сараднице у настави Мионе Илић, која је заслужна за реализацију програма приликом отварања Студентског клуба, учествовали су Милан Стојковић, Богдан Попов, Јована Сендерак, Исидора Јовановић, Наташа Мијаиловић и Ненад Шарић. Након тога, на програму су биле караоке, па су се и студенти опробали у певању.

У среду, 16. октобра 2019. године, одржана је промоција књиге Мирка С. Марковића под називом “Много шарена књига : за малу и велику децу“, коју је ове године објавила Народна библиотека "Димитрије Туцовић" из Лазаревца. У свом богатом професионалном опусу, између осталог, Мирко С. Марковић се бавио новинарством, био је уредник листова за хумор и сатиру „Јеж“ и „Ошишани јеж“, као и часописа о књижевности за децу „Детињство“. О књизи су, осим аутора, говорили проф. др Тихомир Петровић, проф. др Сања Елез и проф. др Миливоје Млађеновић.На почетку, присутне је поздравио декан проф. др Жељко Вучковић, који је изразио велико задовољство што се на Педагошком факултету промовише ова књига.

На Педагошком факултету у Сомбору у Педагошкој лабораторији одржане су три радионице Дечјег научног клуба – ДНК (14. и 28. септембра, као и 12. октобра), које су реализоване у склопу сарадње између Центра за развој образовања „Планета“ и Педагошко-едукативног развојног центра (ПЕРЦЕ).

У четвртак, 10. октобра, у склопу активности Педагошко – едукативног развојног центра (ПЕРЦЕ) Педагошког факултета у Сомбору, Катедра за математику и методику наставе математике организовала је интерактивне математичке радионице за учеснике манифестације „Дечја недеља“, које су изазвале велико интересовање. Професори и сарадници су, уз помоћ студената, одржали радионице ученицима нижих разреда свих основних школа из Сомбора.

У уторак, 1. октобра 2019. године, у амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору одржан је свечани пријем 208.генерације студената основних академских студија.

У среду, 11. септембра, у Спомен соби Норме и Препарандије одржан је семинар за наставнике и сараднике нашег факултета под називом „Оснаживање компетенција наставника за рад на докторским студијама“. Уводно излагање одржали су проф. др Жељко Вучковић и доц. др Драган Цвејић на тему „Научно истраживање пред изазовима 21. века. Проф. др Александар Петојевић и проф. др Наташа Бранковић излагали су на тему „Отворена наука – предуслов за јачање истраживачке позиције наставника и факултета“, док су проф. др Миа Марић и проф. др Станко Цвјетићанин излагали на тему „Искуства у објављивању радова у међународним часописима“.

Под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, од 28. јуна до 6. јула, у Сомбору је организован тринаести камп РТС-а и Спортског савеза Србије. Камп окупља децу из дијаспоре и најперспективније тркаче из земље, а наш град је био домаћин за 128 учесника из 10 европских земаља. Током трајања кампа, поред спортских, одржане су и образовне радионице. На Педагошком факултету у Сомбору, 3. и 4. јула 2019. године за полазнике кампа организоване су језичке и научне радионице.

У организацији сомборског Културног центра "Лаза Костић" у среду, 29. маја,у холу Педагошког факултета у Сомбору отворена је изложба калиграфских радова Виолете Марковић.Део богате збирке калиграфских радова ове ауторке биће изложен и у свечаној сали Гимназије „Вељко Петровић“. Виолета Марковић у својим радовима вешто комбинује ћирилично писмо и српски језик са средњовековном орнаментиком стварајући јединствен стил. Она спаја мисли великих писаца и поучне приче са декоративним орнаментима, који су најчешће стилизовани облици природе, а понекад апстрактни геометријски прикази данашњице.

У четвртак и петак, 23. и 24. маја 2019. године, у оквиру манифестације „Мај месец математике“ студенти и професори Катедре за математику и методику наставе математике и Катедре за природне науке и менаџмент у образовању одржали су радионице намењене предшколцима и ученицима нижих разреда основних школа из Сомбора, које су изазвале велико интересовање. Ова научно-популарна манифестација коју организује Центар за промоцију науке реализована је трећи пут заредом на Педагошком факултету у Сомбору, уз учешће великог броја учесника.