У среду, 4. марта 2020. године, маст. инж. електр. Гордана Мијатовић, помоћник директора Развоја у Издавачкој кући Клет (Klett),одржала је предавање под називом''Дигитални уџбеници у основним школама Републике Србије''. Она је представила дигиталне уџбенике који се користе у основним школама Републике Србије, дајући основне информације о њиховим карактеристикама и специфичностима.

У среду, 4. марта 2020. године, на Педагошком факултету у Сомбору одржан је инфо-дан посвећен програму мобилности Еразмус+ и текућем Еразмус+ конкурсу за пријаву за стипендије према програмским земљама. Координатори Еразмус+ програма на нивоу Факултета проф. др Данијела Петровић (академски координатор) и др Младен Суботић (административни координатор) представили су пропозиције програма и специфичности Еразмус+ партнерских институција са којима је активна програмска мобилност, какоза студенте, тако и за наставно особље.

У уторак, 25. фебруара 2020. године проф. др Саша Марковић одржао је предавање под називом „Србија и Црна Гора 1860-1918“, посвећено односима Србије и Црне Горе од ратова за ослобођење, преко Берлинског конгреса на коме су остварене тежње за независност ове две државе, па до Балканских ратова и Првог светског рата.Присутне је поздравио декан проф. др Жељко Вучковић, који је рекао да је тема трибине актуелна на много начина, и да ће професор Марковић имати научни и историјски приступ тој теми.

У среду, 29. јануара 2020. године, у холу Педагошког факултета у Сомбору отворена је изложба фотографија Виктора Лакена под називом "Здравствена заштита којом се спасавају животи миграната на Балкану", коју су организовали Црвени крст Сомбор и Културни центар "Лаза Костић" у сарадњи са Педагошким факултетом.

У понедељак, 27. јануара 2020. године, на Педагошком факултету у Сомбору приређена је традиционална Светосавска свечаност поводом школске славе Светог Саве. Свечаности су присуствовали професори и студенти, као и члан Градског већа задужен за област културе и образовања Немања Сарач.

У среду, 25. децембра, студенти Мирослава Палалић, Сања Болобан и Богдан Попов сјајно су одиграли представу под називом „Чудне звери на провери“ по тексту и режији проф. др Миливоја Млађеновића, за малишане који су дошли на поделу пакетића. Представу су употпуниле и нумере које су извели Милан Стојковић (гитара и вокални солиста), Богдан Попов (тамбура) и хор студената Педагошког факултета којим је дириговала проф. др Биљана Јеремић, уз клавирску пратњу сараднице у настави Марине Милошевић: „Нова година“, „Деда Мраз“, „Вуче, вуче, бубо лења“ и „Кад сам био млађан ловац ја“.

Девети по реду Фестивал науке „Физи Бизи Фест“ одржан је 23. новембра у организацији Центра за развој образовања „Планета“ и Фондације Гимназије „Вељко Петровић“, под покровитељством Града Сомбора и Центра за промоцију науке. Фестивал науке је окупио основце и средњошколце који су имали прилику да на научно-популаран начин доживе науку,друже се и уче уз предавања, експерименте и радионице.

У среду, 27. новембра, у организацији Педагошко-едукативног развојног центра (ПЕРЦЕ), у амфитеатру Педагошког факултета одржанаје трибина под називом "Дете са аутизмом у васпитно-образовној установи и ван ње". На ову тему су говориле др Отилиа Велишек Брашко, професор струковних студија за педагошке науке, Марија Беслаћ, родитељ и представник Удржења за подршку особама са аутизмом “Маслачак” из Сомбора и Марија Цвијетић, асистент за дефектолошке науке.Трибина је изазвала велико интересовање професора и студената, васпитача, учитеља и родитеља деце са аутизмом.

У среду, 20. новембра, проф. др Гордана Николић одржала је предавање под називом „Универзални дизајн и деца са тешкоћама у развоју“ у оквиру серијала трибина „Каирос“. Проф. др Слободан Саџаков, организатор и модератор ових јавних предавања, навео је да је овим предавањем започета трећа сезона, односно трећа година ових серијала трибина.

У уторак, 12. новембра, у амфитеатру је уприличена свечана додела индекса студентима који су у академској 2019/20. години уписали мастер и докторске студије. Студенте је поздравила продекан за наставу проф. др Миа Марић, и упознала их са начином студирања по Болоњском процесу. Професорка Марић им је упутила савет да стекну професионална знања, искуства и вештине, и пожелела много успеха током студирања.

У уторак, 29. октобра, у просторији читаонице почео је са радом Студентски клуб, који је свечано отворио декан проф. др Жељко Вучковић. Он је том приликом рекао да ће се у просторији читаонице, у којој студенти могу да уче од 8 до 16 часова, организовати дружења, која ће пре свега бити занимљива. Проф. др Слободан Саџаков, иницијатор покретања Студентског клуба, навео је да ће то бити место за неформално дружење студената и професора, као и место за креативан рад. У музичком делу програма, осим сараднице у настави Мионе Илић, која је заслужна за реализацију програма приликом отварања Студентског клуба, учествовали су Милан Стојковић, Богдан Попов, Јована Сендерак, Исидора Јовановић, Наташа Мијаиловић и Ненад Шарић. Након тога, на програму су биле караоке, па су се и студенти опробали у певању.

У среду, 16. октобра 2019. године, одржана је промоција књиге Мирка С. Марковића под називом “Много шарена књига : за малу и велику децу“, коју је ове године објавила Народна библиотека "Димитрије Туцовић" из Лазаревца. У свом богатом професионалном опусу, између осталог, Мирко С. Марковић се бавио новинарством, био је уредник листова за хумор и сатиру „Јеж“ и „Ошишани јеж“, као и часописа о књижевности за децу „Детињство“. О књизи су, осим аутора, говорили проф. др Тихомир Петровић, проф. др Сања Елез и проф. др Миливоје Млађеновић.На почетку, присутне је поздравио декан проф. др Жељко Вучковић, који је изразио велико задовољство што се на Педагошком факултету промовише ова књига.

На Педагошком факултету у Сомбору у Педагошкој лабораторији одржане су три радионице Дечјег научног клуба – ДНК (14. и 28. септембра, као и 12. октобра), које су реализоване у склопу сарадње између Центра за развој образовања „Планета“ и Педагошко-едукативног развојног центра (ПЕРЦЕ).