Још једно у низу интересантних предавања у оквиру серијала под називом „Каирос“ одржано је у уторак, 27. марта 2018. године, у спомен-соби Норме и Препарандије. Предавач је био доц. др Алексеј Кишјухас, а излагао је на тему „Свет до јуче: зашто изучавати традиционална друштва?“ И ово, четврто по реду предавање организовао је доц. др Слободан Саџаков, који је уједно и модератор ових трибина.

У сарадњи Галерије ликовне уметности поклон збирке Рајка Мамузића из Новог Сада, Културног центра "Лаза Костић" Сомбор и Педагошког факултета у Сомбору, у уторак, 27. марта, у холу Педагошког факултета отворена је изложба "Слике у камену – мозаици Александра Томашевића", ауторке Јованке Столић, историчаркe уметности из Новог Сада.

У суботу, 17. марта 2018. године, у амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору одржана је свечана додела диплома студентима основних студија који су дипломирали до краја школске 2016/17. године.

У уторак, 6. марта 2018. године, у спомен-соби Норме и Препарандије декан сомборског Педагошког факултета проф. др Жељко Вучковић је одржао предавање под називом „Друштвена мисија модерног универзитета“. Ово је треће предавање из серијала јавних предавања чији је заједнички наслов „Каирос“. Доц. др Слободан Саџаков, организатор и модератор ових трибина, подсетио је присутне да су до сада предавања одржали проф. др Михаел Антоловић и др Наташа Гојковић.

У суботу, 27. јануара, у амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору приређена је традиционална Светосавска свечаност поводом школске славе Светог Саве. Свечаности су, осим бројних званица, наставника и студената Педагошког факултета присуствовали и Душанка Голубовић, градоначелница града Сомбора са сарадницом у кабинету Градске управе Тамаром Маџарев, као и представници Српске православне цркве.

Почетком новембра 2017. године на Педагошком факултету у Сомбору покренута је серија јавних предавања под називом „Каирос“, са циљем да се размотре актуелне теме везане за науке којима се наставници нашег факултета баве. Овакав вид предавања уједно омогућава и студентима да се упознају са новим научним садржајима. Прво јавно предавање одржао је доц. др Михаел Антоловић на тему „Историјска култура – између научне историографије и таблоидне историје“, а друго предавање одржано је у среду, 20. децембра, у спомен-соби Норме и Препарандије. Предавање је одржала професорка енглеског језика др Наташа Гојковић, на тему „Најезда миленијумских буба: англицизми у српском језику“.Организатор и модератор ових предавања је доц. др Слободан Саџаков.

Педагошки факултет у Сомбору су током новембра и децембра 2017. године посетили предшколци и ђаци неколико сомборских основних школа. Они су имали прилику да виде изложбу посвећену Душку Радовићу под називом „Био једном један лаф“, као и спомен-собу Норме и Препарандије. Изложбу је приредила Библиотека града Београда уз подршку Министарства културе и информисања. Ауторке изложбе су Олга Красић Марјановић, Владислава Ивковић Марковић и Виолета Ђорђевић, а дизајн потписује Снежана Рајковић. У холуФакултета током децембра била је поставка о истакнутом српском песнику, писцу, новинару, афористичару и ТВ уреднику. Наши мали гости су имали прилику да виде како је изгледало његово детињство у Нишу и Суботици, долазак у Београд и почетак рада у Пионирским новинама, уређивање програма за децу Радио Београда и култна драма Капетан Џон Пиплфокс, уређивање програма на ТВ Београд - серије "На слово на слово" и "Лаку ноћ децо", ТВ серија "Женски разговори", рад на часопису Полетарац итд.

У препуном амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору, у среду, 20. децембра 2017. године, одржан је још један у низу сјајних концерата студентско-професорског оркестра „Крај семестра“. Овога пута, приређено је музичко путовање кроз различите жанрове, па је концерт почео обрадама етно и староградских песама, док су у наставку изведене поп-рок нумере. Главни иницијатор и организатор концерта био је доц. др Слободан Саџаков.

Декану Педагошког факултета у Сомбору проф. др Жељку Вучковићу је на Дан библиотекара Србије14. децембра 2017. године уручена награда „Запис“, коју додељује Библиотекарско друштво Србије појединцу за дугогодишњи рад и изузетне резултате на унапређењу библиотечко-информационе делатности. Ову значајну награду професор Вучковић је примио на Свечаној скупштини Библиотекарског друштва Србије, која је одржана током трајања XIVМеђународне конференције Друштва у Народној библиотеци Србије. Ове године обележен је и јубилеј - 70 година постојања најстаријег и највећег удружења које окупља библиотекаре у Србији.

На Педагошком факултету у Сомбору, у четвртак, 7. децембра, у спомен-соби Норме и Препарандије одржано је књижевно вече посвећено Весни Ћоровић-Бутрић, списатељици за децу и младе из Београда. На књижевној вечери су учествовали доц. др Миливоје Млађеновић, студентикиње треће године учитељског смера Сања Марјановић, Ивана Ћирић, Данијела Ивановић и Марија Живановић, и ауторка.

На Педагошком факултету у Сомбору, у среду 6. децембра 2017. године, организована је промоција Института за педагошка истраживања, научно-истраживачке установе која се бави проучавањем процеса васпитања и образовања. Институт је основан 1959. године, а статус научне установе има од 1961. године. Директорка Института за педагошка истраживања др Николета Гутвајн представила је његове најважније делатности, научни сарадник др Јелена Станишић представила је часопис Зборник Института за педагошка истраживања, а научни сарадник др Ивана Ђерић одржала је предавање на тему „Развој истраживачке праксе у школи“.

     У уторак, 5. децембра 2017. године,у холу Педагошког факултетау Сомбору отворена је изложба под називом "Био једном један лаф" посвећена Душку Радовићу, значајном српском песнику, писцу, новинару, афористичару и ТВ уреднику. Ауторке изложбе су Олга Красић Марјановић, Владислава Ивковић Марковић и Виолета Ђорђевић, а дизајн потписује Снежана Рајковић. Изложба је приређена од стране Библиотеке града Београда и реализована уз подршку Министарства културе и информисања.

(18. новембар 2017. године, гимназија „Вељко Петровић“ Сомбор)

Суденти Педагошког факултета у Сомбору и чланови Катедре за природне науке и менаџмент у образовању и ове године су учествовали на Фестивалу науке ФИЗИ_БИЗИ 7,  који су организовали Центар за развој образовања „Планета“ и гимназија „Вељко Петровић“ у Сомбору. У оквиру радионица под називом „ОЧЕКУЈ НЕОЧЕКИВАНО!” посетиоци су могли да сазнају како ради рибљи мехур, зашто вода не цури кроз мрежицу, да ли је лист само зелен и како “ђуска” канап. Посетиоци наше радионице су кроз игру са различитим моделима плућа научили нешто ново о процесу дисања и како ваздух  може да смањи трење при кретању hovercraft-a. Радионице су реализовали студенти и студенткиње Наталија Жујовић, Миона Илић, Марина Милошевић, Милица Плачков, Никола Бузаџија и Стеван Рад.