У организацији сомборског Културног центра "Лаза Костић" у среду, 29. маја,у холу Педагошког факултета у Сомбору отворена је изложба калиграфских радова Виолете Марковић.Део богате збирке калиграфских радова ове ауторке биће изложен и у свечаној сали Гимназије „Вељко Петровић“. Виолета Марковић у својим радовима вешто комбинује ћирилично писмо и српски језик са средњовековном орнаментиком стварајући јединствен стил. Она спаја мисли великих писаца и поучне приче са декоративним орнаментима, који су најчешће стилизовани облици природе, а понекад апстрактни геометријски прикази данашњице.

У четвртак и петак, 23. и 24. маја 2019. године, у оквиру манифестације „Мај месец математике“ студенти и професори Катедре за математику и методику наставе математике и Катедре за природне науке и менаџмент у образовању одржали су радионице намењене предшколцима и ученицима нижих разреда основних школа из Сомбора, које су изазвале велико интересовање. Ова научно-популарна манифестација коју организује Центар за промоцију науке реализована је трећи пут заредом на Педагошком факултету у Сомбору, уз учешће великог броја учесника.

У уторак, 21. маја, студенти основних и мастер студија студијског програма Дипломирани библиотекар-информатичар посетили су Универзитетску библиотеку „Светозар Марковић“ и Библиотеку града Београда. Посета је реализована у оквиру Библиотечке праксе са циљем упознавања начина рада ових библиотека, њихових организационих структура, служби, библиотечких фондова и начина пружања услуга корисницима. Ове значајне установе студенти су посетили заједно са проф. др Борјанком Трајковић, доц. др Карлом Селихар и асистенткињом Данком Ивошевић.

У понедељак, 20. маја 2019. године, уприличена је промоција књиге „Геополитика медија“ аутора проф. др Љубише Деспотовића и проф. др Зорана Јевтовића, коју су ове године издали Каирос и Култура полиса. Радови сабрани у овој значајној научној монографијирезултат су дугогодишњег истраживачког рада аутора о темама које се крећу у распону од употребе геополитике до злоупотребе медија у сврхе које су изван легитимно дефинисаног јавног интереса грађана. Књига је намењена студентима, али и широј читалачкој публици. О књизи су, осим аутора, говорили проф. др Саша Марковић и доц. др Горан Иванчевић.

У суботу и недељу, 18. и 19. маја 2019. године, студенти Педагошког факултета у Сомбору учествовали су на једанаестом по реду Међународном фестивалу науке и образовања у Новом Саду. И ове године, Педагошки факултет се посетиоцима Фестивала представио са две интерактивне радионице које су изазвале велико интересовање.

У среду, 15. маја, у склопу активности Педагошко-едукативног развојног центра (ПЕРЦЕ) Педагошког факултета у Сомбору, Kатедра за библиотекарство реализовала је радионицу под називом „Писмо и књига кроз простор и време“. Проф. др Гордана Рудић и доц. др Карла Селихар представиле су ученицима III-1 разреда  Основне школе „Аврам Мразовић“, са учитељицом Татјаном Колар, развој писма и књиге, од клинастог писма и записа на камену, до дигиталне књиге.

У среду, 15. маја 2019. године, 45 студената четврте године са смерова Дипломирани васпитач и Дипломирани учитељ посетили су Центар за одгој и образовање „Иван Штарк“ и Центар за аутизам у Осијеку (Република Хрватска). Организатор посете била је проф. др Гордана Николић, док су реализатори (уз професорку Николић) били асистенткиња Марија Цвијетић, доц. др Раде Дамјановић и асистент Дејан Ђорђић.

У среду, 15. маја, у Галерији "Милан Коњовић" отворена је дидактичко-методичка изложба под називом "Експресија уметничког израза - од звука до боје", која је реализована на Педагошком факултету у Сомбору у оквиру методичке праксе из предмета Методика музичке културе и Методика ликовне културе. Изложба је посвећена стваралаштву Милана Коњовића и Петра Коњовића, а проф. др Маја Боснар и проф. др Биљана Јеремић заједно са студентима и ученицима III-1 (учитељица Татјана Колар) и III-2 (учитељица Наталија Павков) Основне школе "Аврам Мразовић" приказале су интердисциплинарни приступ теми.

На Педагошком факултету у Сомбору у уторак, 14. маја, приређен је богат музичко-сценски програм под називом "Деца у нама знају све". Студенти и професори представили су део разноврсних активности Факултета, а у програму су учествовали Хор, драмска секција, студентско-професорски оркестар "Крај семестра", као и ученици Основне школе „Аврам Мразовић“.

У оквиру активности Педагошко – едукативног развојног центра (ПЕРЦЕ) Педагошког факултета у Сомбору, Kатедра за музичку културу је организовала три музичке радионице за надарене ученике трећих и четвртих разреда ОШ „Аврам Мразовић“, које су одржане 15. и 18. априла, као и 8. маја 2019. године.

У холу Педагошког факултету у Сомбору у среду, 8. маја, отворена је изложба под називом "Михаило Петровић Алас: родоначелник српске математичке школе", коју је поводом 150 година од његовог рођења приредила Српска академија наука и уметности. Изложба прати приватни живот, научни, просветни и књижевни рад Михаила Петровића Аласа (1868-1943), нашег великог научника, чувеног рибара, књижевника, филозофа, музичара, светског путника и путописца. Изложбу је отворио др Војислав Андрић, председник Друштва математичара Србије.

Поводом 90 година од смрти Арчибалда Рајса у уторак, 23. априла, у амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору одржана је пројекција документарно-играног филма "Чујте, Срби - Арчибалд Рајс". Филм представља сведочанство о животу швајцарског професора универзитета и публицисте, који је био велики пријатељ српског народа у најтежим временима ратних искушења од 1914. до 1918. године. Након пројекције уследио је разговор са редитељем филма Гораном Вукчевићем.