1. Запослени и студенти при доласку на Факултет морају бити без симптома који указују на COVID-19 (повишена температура и један од знакова и симптома – кашаљ, краткоћа даха, отежано дисање, губитак чула укуса и мириса).
 2. На улазу у објекат за сва лица је обавезно:
  - безконтактно мерење температуре,
  - коришћење дезобаријере за дезинфекцију обуће,
  - и дезинфикција руку постављеним средством за дезинфекцију руку на бази 70% алкохола.
 3. У свим канцеларијама, кабинетима, учионицама и ходницима морају да буду постављени дозери са средством за дезинфекцију руку на бази 70% алкохола.
 4. Сва лица у згради морају да одржавају препоручену физичку дистанцу од најмање два метра.
 5. Обавезно је ношење маске, тако да маска прекрива уста, нос и браду, уз редовно спровођење мере личне хигијене, посебно прања руку сапуном и водом у трајању од најмање 20 секунди или дезинфекције руку средством на бази 70% алкохола. Не додиривати лице, посебно уста, нос и очи пре прања или дезинфекције руку.
 6. Хигијенски отпад (маске, рукавице) одлагати у канте са педалом за ножно отварање које се налазе у ходницима и тоалетима.
 7. У случају да се запослени или студент осећају лоше могу да измере своју телесну температуру на портирници где се налази безконтактни топломер и ако постоји сумња на оболевање од COVID-19 запослени обавештава непосредног руководиоца, а студент предметног наставника, који ће о томе обавестити лице за безбедност и здравље на раду.

У Сомбору, 12. маја 2020. године