Up

Разно

Обавештење за студенте на смеру Дипломирани васпитач

Обавештавају се студенти који су уписани на четврту годину смера Дипломирани васпитач (који су поново стекли статус студента или су на дошколовању) и који нису положили предмет Методика упознавања околине 2, да се јаве асистенткињи др Дијани Чортан ради добијања упутстава о предиспитним обавезама и термина за одржавање активности у предшколским установама.

Колоквијум из Екологије са заштитом животне средине

Колоквијум ће се одржати 23. јануара у 10 часова у просторији 30.

Дописи министарства о испуњености услова за држање наставе у основним и средњим школама

Министраство просвете, науке и технолошког развоја је у марту ове године усвојило Акциони план за борбу против корупције у образовању, у оквиру Поглавља 23 за приступање Републике Србије Европској унији. Као део спровођења Акционог плана, Министарство учествује у пројекту Савета Европе „Јачање интегритета и борба против корупције у високом образовању у Србији“ и током студијске посете Универзитету у Гетеборгу је остварена сарадња са тимом пројекта Global Essays Mills Survey“ чији ће резултати бити од великог значаја за праћење спровођења Акционог плана.

Универзитет у Гетеборгу је дана од 10 институција које учествују на овом стратешком пројекту „Global Essays Mills Survey а који има подршку Епигеума, Међународног центра за академски интегритет и Европске мреже за академски интегритет. Пројекат истражује понашање студената широм света, питајући студенте зашто су на универзитету, да ли су икада користили странице на интернету за куповину радова (семинарских, дипломских и сл.) и ако јесу, зашто, као и да ли познају неког другог ко јесте користио такве странице. Сврха истраживања јесте да се разумеју притисци којима подлежу студенти и који их могу довести до тога да користе недозвољена средства на интернету и купују готове радове, како би универзитети помогли да се на прави начин развије академски интегритет студената и избегавање горе наведених понашања, као и да добију реалну слику овог проблема. Република Србија је укључена у ово истраживање поред више од 30 земаља.

Колеге из Гетеборга су развили „online“ упитник и спроводе анкету са партнерима. Анкета је отворена до 31. децембра. Доступна је на 25 језика и испитује студенте из Аустралије, Европе и Америке, те има етичку сагласност од Комитета за етичка истраживања на људима Универзитета Канбера.

Студентима је потребно око 5 минута да попуне упитник.

Упитник на српском језику се налази на страници: http://gems-project.limequery.com/20

Фонф за стипендирање и подстицање напредовања студената и младих научних радника и уметника

Фонф за стипендирање и подстицање напредовања студената и младих научних радника и уметника је распосао Конкурс за доделу 62 стипендије студентима Универзитета у Новом Саду за школску 2017/18. годину. Све информације о конкурсу можете пронаћи на веб страни http://www.uns.ac.rs/index.php/univerzitet/c-fondacije/fond/obavestenja-daroviti-c/4036-konkurs-daroviti-2017.

Желиш ли да будеш део незаборавног путовања у Болоњу?

Све што треба да урадиш је да будеш креативан и представиш се кроз фотографију и неколико инспиративних реченица!

Више о наградном конкурсу сазнај на: https://www.indeksjemojpasos.rs/

 
 
Powered by Phoca Download