У понедељак, 1. октобра 2018. године, у амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору одржан је свечани пријем 207. генерације студената основних академских студија. Добродошлицу студентима упутио је декан проф. др Жељко Вучковић, са жељом да крену путем дисциплине, знања, рада, учења, вредности, одговорности за сопствени развој, као и одговорности за развој нашег друштва. Он је рекао да факултет није само настава и наука, већ је својеврсна култура, као и напор да се буде бољи од времена у коме живимо. Декан је упознао студенте са чињеницом да сомборски Педагошки факултет ове године обележава 240 година од оснивања прве српске учитељске школе, Норме Аврама Мразовића, те је истакао да морамо бити свесни ове традиције, али и разумети време у коме живимо, и нашу нову одговорност. Такође, навео је да наставници и студенти чине факултетску заједницу учења, рада, слободе, одговорности и хуманитета, и честитао студентима што су постали део академске заједнице.

Студентима је добродошлицу пожелела и продеканица за наставу проф. др Миа Марић, која је истакла чињеницу да се на Педагошком факултету у Сомбору на основним и мастер академским студијама школују учитељи, васпитачи, дизајнери медија у образовању и библиотекари-информатичари. Такође, је рекла да је од 2014. године акредитован и студијски програм докторских студијаМетодике разредне наставе природе, математике, информатике и физичког васпитања. Професорка Марић упознала је студенте са болоњским системом школовања, и осврнула се на пропозиције које овакав начин студирања подразумева. Она је позвала студенте да искористе прилику која им се нуди због специфичног начина система оцењивања, и да један део школовања проведу на неком од факултета у Европској унији под окриљем програма Еразмус плус. На самом крају, пожелела је студентима много успеха током студирања, и да искористе све могућности које им пружа Предагошки факултет.

Ову свечаност увеличао је хор Педагошког факултета у Сомбору, под диригентском палицом проф. др Биљане Јеремић, који је извео студентску химнуGaudeamus igitur, као и нумере „Ово је Србија“ и „Сомборске руже“.

На четири студијска програма уписано је 75 студената прве године, и то: 42 учитеља, 13 васпитача, 13 библиотекара-информатичара и 7 дизајнера медија у образовању.

IMG 6323

IMG 6326

IMG 6330

IMG 6336

IMG 6344

IMG 6348

IMG 6353

IMG 6361

IMG 6364

IMG 6367

IMG 6373

IMG 6399